Een palmboom spreekt tot de verbeelding van velen. Bovendien worden ze steeds vaker te koop aan geboden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen een palm aankopen. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten als je een palm koopt? In dit artikel geven we u alvast tips!

Eerste indruk

Zoals vaak is ook bij de aankoop van een palm is de eerste indruk belangrijk. Niet alleen moet de palm er zelf mooi en gezond uit zien, ook de omgeving en de verkoper vertellen u vaak meer over de mogelijke conditie van de plant. Bij voorkeur staan er meerdere exemplaren zodat u kunt vergelijken en zo de mooiste uitkiezen.

Let op er zijn veel verkopers die het alleen maar gaat om het doorverkopen van de plant vaak gevestigd achteraf op industrie terreinen staan veel palmen op elkaar, veel exemplaren zijn vaak goedkoper omdat ze in het verleden 'wat problemen hebben gehad', maar het nu prima doen. wij adviseren deze palmen niet voor beginners.

Ook ziet u vaak palmen met lange bladstelen, dan is de stam nog geen 20cm maar de palm zelf wel 160cm of hoger....dit zijn meestal in de kas gekweekte palmen die dan nog nooit een Nederlandse winter hebben meegemaakt. 

3x raden wat er de eerste winter gebeurd met uw trotse aankoop....grote kans dat u het jaar daarop een nieuwe kan kopen.

Eigenschappen van de soort

Nadat de ‚Äúvonk" is overgeslagen is het tijd voor bezinning. Kunt u echt de juiste condities bieden? Let op een eerlijke verkoper zal u ook redenen geven waar het mis kan gaan nadat u een palm heeft aangekocht. Wees daarom eerlijk en realistisch om teleurstellingen te voorkomen, maar verwacht dat ook van de verkoper, indien hij alles goed praat om maar te kunnen verkopen...loop dan weg. 

Onthoud ook een winterharde palm is bv winterhard tot -13 of -18 maar ook dan is het beschermen van de wortels middels boomschors noodzakelijk i.v.m. bevriezing van de wortels.

Prijs

Zoals gezegd speelt ook de prijs een belangrijke rol bij het overwegen van een aankoop. Denk eraan dat de prijs bij gespecialiseerde kwekers vaak het best is t.o.v de kwaliteit. Bijkomend voordeel is dat u ook direct het juiste advies krijgt.

Indien een palm veel goedkoper is dan bij andere aanbieders bedenk u dan voordat u tot de aanschaf over gaat.

Vaak gaat het hier dan over in kas gekweekte palmen, hier krijgen de palmen minder licht dan buiten dus krijgt de palm langere bladstelen omdat de palm naar het licht reikt, Ook kan het zijn dat het "probleem" palmen zijn die goedkoop zijn opgekocht en worden doorverkocht.

In het ergste geval is er toch iets mis met de palm.

Ons advies koop altijd bij een bedrijf dat is ingeschreven bij de kamer van koophandel en zorg dat u niet koopt bij iemand die puur en alleen doorverkoopt voor het geld. Deze personen missen vaak de passie voor deze prachtige bomen en zullen u minder goed informeren.

Het doel van deze mensen is eenmalige verkoop!.

Bij Tropic Garden gaan we voor een eerlijk advies en verkopen we kwaliteits producten en hopen u vaker dan eens te mogen begroeten.

Zo weet u dat u goed zit bij uw aankoop.

 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS