De palmbomen die wij bij Tropic Garden verkopen zijn winterhard, Hieronder leest u wat dat precies in houdt.

Om maar meteen met de boom in huis te vallen, winterhard tot -18 wil niet zeggen dat u uw aangekochte palmboom in pot buiten kan laten staan ook al wordt het -17 of -18.

Hieronder enkele tips en informatie om uw palmboom zo goed mogelijk de winter door te loodsen zodat u er nog jaren plezier aan kan beleven.

 

  • Grote palmen kunnen meer vorst verdragen dan kleine palmen.
  • Palmen in de grond kunnen meer vorst verdragen dan palmen in pot.
  • Wij adviseren om zeker de eerste winter (ook al is deze aangeplant in de grond) de palm te beschermen d.m.v. boomschors rond de stam (+/- 5cm dik) en een klimaatdoek. 
  • Bescherm uw palmen in pot vanaf de eerste graden vorst als u voor volledige zekerheid wil gaan, waneer de wortels namelijk bevriezen is de kant zeer groot dat de palm afsterft.

Voor de Trachyvcarpus soorten die wij verkopen zou in de regel geen winterbescherming (klimaatdoek) nodig zijn mits de palm is ingegraven in de volle grond, Tropic Garden adviseert wel om altijd boomschors te gebruiken om zo bevriezing van de wortels te voorkomen, een laag van zo'n 5cm dik zou moeten volstaan.

Ook doet u verstandig aan om de eerste winter nadat u uw palm heeft aangekocht om deze extra te beschermen d.m.v. een klimaatdoek en boomschors rond de stam.

Staat de palm in een pot pak de pot dan extra in d.m.v. bubbeltjes folie rond de pot, Let op pak de palm (lees bladerkroon) nooit in met niet ademende materialen, u palm zal dan niet kunnen ademen, last krijgen van schimmel en dus afsterven.

Voor de humilis soorten geldt beschermen vanaf -7, zeker als er vorst i.c.m. vochtigheid aanwezig is dient deze plant goed beschermt te worden. Veel exoten liefhebbers plaatsen een afdakje of een paraplu over deze palm.

Wilt u gaan voor de grootste overlevingskansen dan zult u boomschors moeten aanbrengen en een klimaatdoek of speciale palmbescherming (Winterbescherming) moeten gebruiken, hiervoor is het van belang om de bladstelen samen te binden voordat u het klimaatdoek aanbrengt .(dit kan o.a. met duck-tape)

Vergeet hierbij niet dat een palm zo veel mogelijk moet ademen, dus verwijder het klimaatdoek als het even kan maar laat het ook zeker niet langer dan 2 weken achtereenvolgens zitten.

Wij adviseren om sneeuw altijd van de bladeren af te kloppen en wel omdat de bladeren het gewicht van de sneeuw niet aankunnen deze zullen gaan hangen en in het ergste geval afknappen en al uw onderhoud en verzorging van een heel jaar is daarmee in 1 winter ongedaan gemaakt.

De palm zal er vele malen minder mooi uitzien en het duurt zeker een tot meerdere jaren voordat deze er weer mooi en vol uitziet.

Voor het aanschaffen van winterbescherming kunt u terecht in onze webshop

Ook kunnen wij u tegen een nette prijs helpen met het inpakken/beschermen van uw bomen/planten.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS