Bamboe dient minimaal zo'n 75cm of meer uit elkaar geplant te worden, op deze manier krijgt de bamboe de kans om mooi naar elkaar toe te groeien.

Indien je graag snel een goed gevulde haag wilt dan mag je deze natuurlijk dichter bij elkaar zetten maar zorg er dan wel voor dat deze ook in de breedte wat ruimte heeft om te groeien.

Het kan op zich geen kwaad Bamboe te dicht op elkaar te planten maar hierdoor kan de groeisnelheid wel worden be├»nvloed en dus kan deze minder snel groeien doordat de nieuwe scheuten niet de ruimte krijgen die zij nodig hebben. 

 

De meeste bamboe bereikt in 5 a 7 jaar de maximale hoogte (afhankelijk van de standplaats en de verzorging), niet woekerende bamboe groeit meestal 30 tot 50 cm per jaar onder goede omstandigheden.

Woekerende bamboe kan 100cm tot 150cm per jaar groeien. maar dit geldt niet alleen voor de hoogte maar ook voor de breedte...

Bedenk goed van te voren waar je je bamboe gaat plaatsen, grote woekerende bamboe heeft het liefst minimaal 5 uur zonlicht per dag.

Daarnaast hebben ze veel water en mest nodig.

Niet woekerende bamboe kan het met minder direct zonlicht af, met name fargesia soorten houden ook wel van een beetje schaduw.

Niet woekerende bamboe kan men planten zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze door je hele tuin gaat wandelen.

Wanneer je woekerende bamboe gaat planten zorg dat voor goede wortelbegrenzer en plant deze minimaal een halve meter diep ons advies is om deze 75cm diep te planten.

Zo voorkom je dat de bamboe gaat wandelen door je eigen tuin en die van je buren!!!

V.w.b mest kun je volstaan met koeienmest, duivenmest of kippen mest, ook de gewone mest voor het gazon zal je bamboe erg waarderen.

Daarnaast kan je gewoon compost rond de bamboe strooien wat ook goed helpt.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS