Zaden weken
Het is aan te raden om voor het zaaien de zaden eerst 24 tot 48 uur te laten weken in water met een temperatuur van 32 tot 34°C. Dit zal de harde zaadschil zachter maken en de kieming doen versnellen.

Hiervoor vul je een beker met lauw water. Nadat je de zaden in de beker hebt gedaan pak je de beker in met aluminiumfolie. Zo blijft het geheel goed op temperatuur. De ingepakte beker zet je vervolgens op een radiator. Een thermosfles is natuurlijk ook geschikt. Het water moet elke 12 uur ververst worden.

 

Lees meer...

Bamboe dient minimaal zo'n 75cm of meer uit elkaar geplant te worden, op deze manier krijgt de bamboe de kans om mooi naar elkaar toe te groeien.

Indien je graag snel een goed gevulde haag wilt dan mag je deze natuurlijk dichter bij elkaar zetten maar zorg er dan wel voor dat deze ook in de breedte wat ruimte heeft om te groeien.

Het kan op zich geen kwaad Bamboe te dicht op elkaar te planten maar hierdoor kan de groeisnelheid wel worden beïnvloed en dus kan deze minder snel groeien doordat de nieuwe scheuten niet de ruimte krijgen die zij nodig hebben. 

Lees meer...

De palmbomen die wij bij Tropic Garden verkopen zijn winterhard, Hieronder leest u wat dat precies in houdt.

Om maar meteen met de boom in huis te vallen, winterhard tot -18 wil niet zeggen dat u uw aangekochte palmboom in pot buiten kan laten staan ook al wordt het -17 of -18.

Hieronder enkele tips en informatie om uw palmboom zo goed mogelijk de winter door te loodsen zodat u er nog jaren plezier aan kan beleven.

Lees meer...

   Verzorging bananenplant

   Licht

Een bananenplant heeft vooral behoefte aan veel licht. Een donkere hoek in de woonkamer leidt dan ook meestal tot teleurstellingen. Het best staat de plant vlakbij een venster of buiten op het terras. Vermijd hierbij wel direct zonlicht omdat de bladeren hierdoor kunnen verbranden. Indien u de plant wel in de volle zon wilt plaatsen zal de bananenplant langzaam gewend moeten raken aan de zon. Hiervoor voert u het aantal uren directe zon langzaam op. Nieuwe bladeren die gevormd worden in direct zonlicht hebben geen verbrandingsproblemen.

Lees meer...

 Groei

De bladeren van palmbomen verschijnen uit de kop van de stam. Individuele bladeren verschijnen het hele jaar lang. Verdroogde bladeren kunnen verwijderd worden, dit stimuleert de groei van nieuwe bladeren. Ook als de bladeren lelijk en geel geworden zijn, kunt u ze rustig helemaal wegsnijden. De lengtegroei van de stam is 5 tot 20 centimeter per jaar, afhankelijk van zijn standplaats, voeding, bemesting en watergift.

Lees meer...

 

 

 

 

 

 

Wilt u meer weten?

Neem Contact op